Mijn favorieten

Stil in verkoop

   

Niet iedere verkoper wil aan de grote klok hangen dat zijn woning in de verkoop staat. Dat kan verschillende redenen hebben.

Een veel voorkomende reden is dat verkoper een nieuw huis krijgt, huur of koop, met een relatief late oplevering. Dan heeft het geen zin om nu al alle toeters en bellen uit de kast te trekken om een woning onder de aandacht van kandidaten te brengen. Die kopers lopen namelijk vaak tegen een bepaalde geldigheidstermijn van hun hypotheekofferte aan. 

Een voorbeeld: als de koper zijn hypotheek aan wil vragen bij een geldverstrekker waar de offerte maximaal 6 maanden geldig is, dan kan hij deze dus niet aanvragen voor een woning die pas over 9 maanden opgeleverd wordt. Dat kan een reden voor een koper zijn om de woning nu nog niet te willen/kunnen kopen. De offerte zal tegen die tijd niet meer geldig zijn en wellicht zijn de voorwaarden dan niet meer zo gunstig als nu. 

Als alle kopers zo denken, dan heeft het voor een verkoper nu nog geen nut om zijn woning al onder de volle aandacht te brengen. Maar er zal wellicht wel een andersdenkende kandidaat rondlopen. Of een kandidaat die het juist heel prettig vindt om wat langer te wachten op een woning. 

Aan mij de taak om alvast op zoek te gaan naar kandidaten die wel bereid zijn om te wachten op de latere oplevering. Voor een actieve makelaar als ik, vormt dit juist de uitdaging.

Of een verkoper wil aan zijn omgeving nog niet bekend maken dat hij zijn woning wil verkopen, zodat hij zich op zijn gemak kan oriënteren op zowel de verkoop van zijn woning, maar ook op de aanbodzijde van de markt. 

Ongeacht de redenen van de verkoper, komt het er bij een stille verkoop op neer dat ik als makelaar een kaartenbak met panden heb die  nog niemand ergens te koop ziet staan, niet op funda, niet op mijn website, geen bord in de tuin en ook niet op social media. Door mijn eigen inschrijfsysteem, mijn actieve rol in de huidige woningmarkt, mijn grote netwerk en het unieke NVM-uitwisselingssysteem kan ik dan toch proberen een juiste match te maken tussen verkoper en koper. 

Heeft u interesse in deze methode van verkopen? Bel of mail mij gerust voor meer uitleg op 076-8876606 of miranda@makelaarmiranda.nl