Mijn favorieten

Makelaar en taxateur Etten-Leur

Etten-Leur is een gemeente/dorp met 42.351 inwoners (1 januari 2014, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 55,90 km2 (waarvan 0,61 km² water).
Etten-Leur is direct gelegen aan de snelweg A58 en heeft daarmee goede verbindingen in de provincie Noord-Brabant en naar de provincie Zeeland.
Ook de A16, die de Randstad en België met elkaar verbindt, ligt op een steenworp afstand. Niet alleen met de auto, maar ook met de trein en de bus bent u snel op de plaats van bestemming in Etten-Leur. En Etten-Leur kent vele bestemmingen: van de ruim opgezette woonwijken tot de aantrekkelijke winkelgebieden en van het grote bedrijvenpark Vosdonk tot de vele recreatieve voorzieningen.

Etten-Leur heette tot 1968 Etten en Leur. De lintdorpen Etten en Leur waren de enige woonkernen in deze gemeente. Rond 1968
zijn de dorpjes volledig aan elkaar vastgegroeid.

Met het verdwijnen van Rijksweg 58 uit het centrum van Etten-Leur is er ruimte ontstaan voor een complete herontwikkeling van het stadshart. Rond 2004 is op, onder en rond het voormalige rijkswegtracé dan ook een compact stadshart verrezen. In het totale centrumplan zijn 1.000 ondergrondse parkeerplaatsen, 13.500 m² winkelvloeroppervlak, 2.000 m² horeca, 400 woningen en 10.000 m² kantooroppervlak, waarvan het grootste deel wordt ingenomen door het stadskantoor, gerealiseerd.

www.etten-leur.nl


Onderwijs
In Etten-Leur zijn 14 basisscholen te vinden. Zeven van deze scholen zijn katholiek, waarvan 1 voor speciaal onderwijs. Daarnaast zijn er drie protestantse basisscholen. De andere basisscholen zijn openbaar onderwijs. Daarnaast zijn er twee middelbare scholen, de KSE (Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur) en het Munnikenheide College. Er is ook een vestiging van het ROC West-Brabant (regionaal opleidingencentrum) in Etten-Leur.
www.k-s-e.nl         
www.munnikenheidecollege.nlVoorzieningen
Etten-Leur biedt veel op gebied van cultuur en sport. De Nieuwe Nobelaer huisvest een theater, de bibliotheek, kunstuitleen, speelotheek, kunsteducatie en congrescentrum. Er is een bioscoop, een overdekt zwembad met schaatsbaan, de jachthaven met de Westerpolderplas (voor recreatief zwemmen), diverse musea, molens en een kaas-, ijs,- asperge/wijnboerderij. Verder zijn er meer dan 200 (sport)verenigingen in de gemeente. Voor senioren zijn er 4 ouderenbonden, de Pluspunten van Surplus, de Grand Cafés van Avoord en de diverse sociëteiten. Ook de natuur rondom Etten-Leur is schitterend met De Pannehoef, Het Liesbos en de Rucphense Heide in de directe omgeving.

www.nieuwenobelaer.nl
www.winkelhartetten-leur.nl
www.uitinettenleur.nl

 
Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer in Etten-Leur bestaat uit de spoorverbinding tussen Roosendaal en Breda. Het centraal gelegen station heeft verbindingen richting Breda, Tilburg, Eindhoven tot Venlo alsmede van Roosendaal tot Vlissingen en drie streekbuslijnen:
Lijn 311 richting Breda en Oud Gastel
Lijn 316 richting Breda en Etten-Leur (centrum)
Lijn 312 richting Breda en Roosendaal
 
Daarnaast is er een buurtbus en wijkbussen richting Prinsenbeek, Rijsbergen/Zundert en Zevenbergen.